Benni Bdker forfatter

11.189 BØGER PÅ HYLDERNE

Én gang om året kommer der en opgørelse over, hvor mange bøger bibliotekerne har stående af hver enkelt forfatter. Jeg har lige fået min opgørelse. Af den fremgår det, at jeg har 11.189 bøger ude på hylderne! Det er ret vildt at forestille sig.

Gad vide hvor meget sådan lidt over 10.000 bøger egentlig fylder? Lagt oven på hinanden. Eller ved siden af hinanden. Mon ikke man rigeligt kan nå op til toppen af Rundetårn eller noget i den stil? Jeg orker ikke engang at tænke på, hvor mange sider det egentlig drejer sig om. Eller hvor mange ord!

Første gang jeg fik sådan en opgørelse, havde jeg 237 bøger på bibliotekerne. Så det går bestemt den rigtige vej!

2 Responses to “11.189 BØGER PÅ HYLDERNE”

  1. Hej Benni

    Det er godt nok en ordentlig stak bøger. Godt de ikke alle sammen står hjemme på mine reoler. Jeg har lige været i gang med at sortere mine bøger. Jeg har alt for mange bøger, og jeg har i længere tid haft lyst til at skille mig af med nogle af dem, men har haft svært ved det, så det har trukket ud.

    Det er imidlertid én ting at træffe beslutningen om, hvilke bøger der skal ud af samlingen. Noget helt andet er det kæmpe arbejde, der ligger i at omorganisere resten af bøgerne, rykke om på reolerne, for slet ikke at tale om at få bøgerne sendt videre i systemet, til familie, venner, antikvariater og hvem der i øvrigt kan overtales til at aftage 🙂

  2. Benni Bødker siger:

    Så længe det ikke er mine bøger, du skiller dig af med!

    Men jeg kender kun problemet alt for godt. Mine bøger fylder omkring 10 bogreoler, og det er alt, alt for meget. Nogle af bøgerne har jeg aldrig fået læst og kommer sikkert heller aldrig til det, men alligevel vil jeg ikke skille mig af med dem. Nogle har betydet meget for mig en gang, men kan sikkert ikke tåle en genlæsning. Og nogle er gamle venner, som man bliver tryg af at have stående omkring sig. Men så er der alt fedtet, som man godt kunne skaffe sig af med …

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge