Benni Bdker forfatter

BLOD, LIG OG INDVOLDE

Barske sager! Troldspejlet – Danmarks bedste formidling af film, tegneserier, bøger og spil – er lige kommet med en rigtig fin anmeldelse af I Herrens navn.

“Det driver med blod, lig og indvolde,” skriver de, men det er vist ikke negativt ment … De foreslår dog, at sarte sjæle nok skal holde sig væk! “Kirstines oplevelser i Estland er både spændende og ret barske,” slutter anmeldelsen. “Man behøver absolut ikke at være specielt historieinteresseret for at kunne lide bogen, da det i bund og grund bare er en god historie fyldt med drama og action.”

Jeg tror nu ikke, historien er helt så uhyggelig, som de skriver, men der sker nogle ret barske ting i den. Den handler jo bl.a. om korstog og krig, og den slags er ikke rart. Faktisk er der nogle scener, der er ret udpenslende med hensyn til død og lemlæstelse. Jeg gjorde en del ud af at skrive dem sådan, fordi jeg syntes, det var en vigtig pointe at vise, at krig ikke er en smuk og heltemodig affære.

Det sjove er i øvrigt, at de mest udsplattede scener er direkte inspireret af nogle middelalderballader, jeg faldt over, som beskriver hvordan det er at være i krig. En slags førstehåndskilder til virkelighedens slag. Og så er det jo interessant at konstatere, at det med splat og barsk uhygge ikke bare et moderne fænomen fra film og tegneserier, men noget som altid har eksisteret i forskellige fiktionsformer.

Tjeck Troldspejlets anmeldelse ud her. Der er også omtale af en bunke andre nye bøger, bl.a. Henrik Einspor og Bjarne Dalgaards Svendsens Porcelænsdukken, der lyder ret fed …

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge