Benni Bdker forfatter

DENGANG DANNEBROG IKKE FALDT NED

Jeg arbejder altid godt i julen. Der sker ikke ret meget andet, end at jeg besøger mine forældre og får en masse at spise. Derefter skal der slås mave, og så er der tid til at arbejde med mine historier. Gaver, mad, formiddags- og eftermiddagslur og nogle timer foran computeren, hvad kan være bedre?

I år havde jeg travlt med min nye roman. Den har foreløbig titlen I herrens navn, og det er en drabelig historie fuld af lystne munke, tvivlsomme riddere og masser af sværdkampe!

Historien foregår i 1219, da den danske kong Valdemar drog på korstog til Lindanæs i Livland. Det er den by, der i dag hedder Tallinn og er hovedstad i Estland. Jeg var derovre i efteråret for at besøge de lokale museer og arkiver, og det gav en masse spændende materiale til romanen. På billedet står jeg på det sted, hvor man mener, at slagmarken for det store slag mellem danskerne og esterne var den 15. juni 1219.

Som man kan se på statuen af ridderen (ham til venstre, altså) er der søreme også et billede af Dannebrog, det danske flag. Det var nemlig ved det slag, at Dannebrog ifølge legenderne faldt ned fra himlen. Netop som danskerne var ved at tabe kampen, viste et kors sig i skyerne i form af flaget og beviste, at Gud var på danskernes side, og så kunne de jo ikke tabe slaget.

Den slags kan jeg jo som moderne menneske ikke tro på, men jeg har nu alligevel ikke kunnet lade være med at flette det ind i min historie. Som en slags alternativt bud på, hvad der virkelig skete dengang.

Hovedpersonen er i øvrigt en ung pige ved navn Kirstine, der forsøger at overleve i en barsk verden forklædt som dreng. Det er selvfølgelig ikke nemt, og slet ikke da hun tvinges med på korstoget og oplever nogle forfærdelige ting. Men hun kommer også på sporet af en ufattelig skat midt i kampens hede.

Så har jeg vist ikke sagt for meget! Jeg arbejder på højtryk med historien lige for tiden, så meget mere om det senere!

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge