Benni Bdker forfatter

ET GENFORTALT MARERIDT

Ingen jul uden et par nye bøger fra min hånd! Årets to sidste udgivelser er en lille gyserhistorie med fantastiske tegninger af Peter Snejbjerg og begyndelsen på en ny serie om den hemmelige agent Scorpio. Den første hedder Gespenst, og bibliotekerne har allerede anmeldt den.

”Benni Bødker er som altid garant for et godt gys til målgruppen og Peter Snejbjergs sort/hvide illustrationer er rigtig uhyggelige,” skriver de og anbefaler den til de 9-12-årige. ”Mellem linjerne kan også læses en lille historie om en drengs modstand mod, at han og faren skal flytte sammen med farens kæreste … En let læst gyser med levende døde, fortalt i et lidt drømmende sprog som et genfortalt mareridt. Bogens uhyggelige forside skal nok tiltale de gyser-hungrende drenge og piger.”

Scorpio er første bind i en ny serie om drengen Theo, der er hemmelig agent og kommer ud for hæsblæsende eventyr, som ville gøre selv James Bond misundelig. Andreas Erstling har lavet tegningerne, og han er næsten klar med bind to, som kommer til foråret. Tredje bind er også skrevet, så mon ikke det også når at udkomme til næste år. Også Scorpio har fået fine ord med på vejen af bibliotekerne:

”Børn, især drenge, der gerne vil have spænding og meget action serveret i en overkommelig ramme, får, ved læsning af denne bog, opfyldt deres behov. At det er en serie med flere bøger i vente, gør det ikke ringere. De kommende fans vil vente med længsel på flere.”

Og ellers er der masser af spændende ting i vente til næste år. Der er fx den længe ventede store sørøverroman Djævelens øjne, som vist bliver den flotteste bog, jeg indtil nu har været med til at lave. Men meget mere om det senere …

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge