Benni Bdker forfatter

FORFATTERBESØG

”Hvorfor skal man læse historier om ting, der ikke findes i virkeligheden?” blev jeg spurgt af en dreng forleden. Jeg er tit på forfatterbesøg på skoler (og andre steder) og fortælle om mit forfatterskab og om gysere og kriminalhistorier. I sidste uge besøgte jeg således Den franske skole på Frederiksberg og skulle fortælle 80 elever, om hvordan man skriver en gyserhistorie og om mine vampyr-historier Nattens Børn. Den slags er altid sjovt, fordi jeg som forfatter – der ellers bare sidder og arbejder for mig selv ved mit skrivebord derhjemme – får mulighed for at møde dem, der rent faktisk læser mine bøger og snakke med dem og svare på spørgsmål.


Og så får man altså nogle gange spørgsmål, som man ikke sådan lige kan svare på. Selvfølgelig synes jeg, man skal læse historier om ting, der ikke findes i virkeligheden, men hvordan forklare det hurtigt og kontant? For der er ingen pardon, spørgsmål skal besvares med det samme.

Nu var problemet selvfølgelig ikke så stort lige den dag. Der findes jo vampyrer derude i den mørke nat, det er der vel masser af beviser for?! Se bare hvad den store franske oplysningsfilosof Jean-Jacques Rousseau, som jeg citerer i begyndelsen af første bind af Nattens Børn, skrev i 1763: ”Hvis der nogen sinde i verden har været en sag der er sikker og vis, så er det, at vampyrer eksisterer. Der er officielle rapporter, pålidelige personers vidnesbyrd, lægers og præsters og dommeres udsagn; der er ingen grund til at være i tvivl.”

One Response to “FORFATTERBESØG”

 1. Bent Jensen siger:

  Hej Benni

  Vi plejer at arrangere forfatterbesøg i skolebibliotekets regi. Hvad skal du have i honorar, transport og evt. overnatning?

  Jeg er ude i de første sonderinger, så jeg ved ikke om det bliver til noget.

  mvh
  Bent Jensen
  Balleskolen
  Silkeborg

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge