Benni Bdker forfatter

FRA A TIL Z

Den store Læselyst-kampagne blev officielt afsluttet forleden. I den anledning er bogen Børnenes Ænsyklopædi udkommet, og den er et overflødighedshorn af små historier og tegninger, alt sammen ordnet som et leksikon.

Mere end 50 forskellige tegnere og forfattere har været med til at lave bogen, så der er stort set alt, hvad man kunne ønske sig. Min personlige favorit er fx Oskar K’s opslag ”Kamel”. Det lyder i hele sit fantastiske omfang: ”Den med to pukler.” Så bliver det da ikke meget bedre!

Jeg har selv bidraget med historien ”Terning”, der er en lille gyser om en gammel butik, som findes i virkeligheden …

Og så dukkede der forresten samtidig endnu en anmeldelse af Mordbrand op. Den er skrevet af Solveig Andersen i Folkeskolen, og hun kan åbenbart godt lide, hvad hun har læst:

”Et eksempel på en af de populære politiromaner – bare for unge … Plottet er spændende og relevant, og aktuelle problemstillinger som asylcentre, flygtninge og nynazister danner ramme om et krimiplot, hvor tingene ikke altid er, som de ser ud til … Ud over krimihistorien har forfatteren fået mange beskrivelser af de fristelser med, der lurer på at gøre et ungdomsliv såvel farligt og besværligt som dejligt og spændende. Der er hæleri, småkriminalitet, overfald, stoffer, alkohol, pubertet, forældreforhold, frigørelse, kærlighed og venskab. Forfatteren kender de unges liv.”

Så nu skulle der være en chance for, at der snart dukket nogle krimier op ude omkring på skolerne!

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge