Benni Bdker forfatter

GLADE VAMPYRER

Det er sandelig en god tid at være vampyr i! Her gik jeg lige og troede, at der ikke ville komme flere anmeldelser af min serie Nattens Børn. De to sidste bind hedder Dragens tegn og Mørkets fyrstinde og udkom lige inden jul. Her afsluttes sagaen om de to børn Edvard og Agnes, der er oppe imod en by fuld af vampyrer og en ældgammel, udød fyrstinde fra Karpaterne! Og så er det pludselig igen begyndt at vældte ind med flotte anmeldelser. I dag har Steffen Larsen skrevet om dem i Politiken:

Nattens Børn er skrevet på tusmørke og flaksende skygger. Det er vampyrbøger med hjerte og smerte. De rammer et sted, hvor man ikke er forberedt.” … “Benni Bødkers serie om Nattens Børn er fortalt som en drøm fra vampyrlandets velkendte landskaber. Her er ikke brug for undskyldninger eller forklaringer, når hylderne tømmes for frygt og ondskab. Forfatteren kender sit stof til sidste blodsdråbe, derfor kan han lege med genren og skabe sin særlige stemning af gys og gaslys. Uhyggen gemmer sig i tonefaldet.”


Troldspejlet har også haft fat i bøgerne. Jakob Stegelmann er min gamle helt, for engang sad jeg altid klistret til skærmen, når der var Troldspejlet, og jeg ser det stadig engang imellem. Han afsluttede sin fine gennemgang af de sidste to bind sådan her: ” De fire bind i Nattens Børn er indbegrebet af både hygge og uhygge. Mårdøn Smets gode illustrationer er også en vigtig del af serien. Etteren Vampyrfesten og toeren Blodet er liv var lige så gode!”

Endelig er der en ret sjov hjemmeside, der hedder sleazehound.dk. De skriver om obskur underholdning i retning af gys & gru og den slags, som jeg også er helt vild med. De har selvfølgelig anmeldt alle fire bind af Nattens Børn og skriver bl.a.

“En letlæst og underholdende vampyrhistorie for børn og unge både med grin og gys. Men det allerbedste er, at man som nymøntet læser af vampyrgenren med denne serie får et godt springbræt til yderligere læsning omkring vampyren som litterær og historisk figur. Mørkets fyrstinde selv – Erzebet Batori eller Elizabeth Bathory – er da også en ægte historisk figur på linje med forlægget for Dracula, Vlad Tepes eller Vlad Spidderen, der levede (og dræbte) på Balkan i det 15. århundrede. Der er virkeligt et helt andet lag nedenunder Bødkers historie, og hvis man interesserer sig for netop vampyrmyten og dens faktuelle historie, så er Nattens Børn et overflødighedshorn af små hints, oplysninger og mysterier. Det gælder bare om at gå på jagt og selv finde det historiske og litterære væsen, der har optaget så mange forfattere og videnskabsmænd gennem tiden. Nattens Børn er kun den allerøverste top på isbjerget… god jagt og pas på folk med lange hjørnetænder.”

7 Responses to “GLADE VAMPYRER”

 1. Julie siger:

  Hej Benni
  Jeg har læst de 2 første bind af Nattens børn gennem Gyldendals junior bogklub. De er fuldstændig fantastisk spændende, de er gode og det er bare helt vildt. Jeg blev fanget af dem bare ved den første side.
  I bogklubben står det som om de to næste i serien ikke er udkommet endnu, men glad over at jeg kom ind på din hjemmeside, så jeg kunne se, at det er de.
  Jeg glæder mig rigtig meget til at få fat i forsættelserne.
  Mange hilsner med tak for god spænding
  Julie

 2. Sidsel Emilie siger:

  Hej Benni

  Jeg har læst alle bøgerne i serien Nattens børn, og synes de er rigtig, rigtig gode. Jeg ville ønske, at serien ikke var slut, men det er den. Jeg håber snart, at du skriver nogen flere bøger, der minder om dem.
  Jeg har anmeldt den første i serien inde på bogrummet.dk (jeg hedde sesh)

  Kærlig hilsen Sidsel Emilie

 3. Benni Bødker siger:

  Jeg så godt anmeldelsen på Bogrummet for nogen tid siden og blev rigtig glad! Lige sådan en man godt kan lide at læse! Min næste bog bliver lidt anderledes (mere om det senere …), men derefter tror jeg, at jeg skal skrive noget i stil med Nattens Børn igen. Min nye bog, Uhyret fra Prag, kan nok snart lånes på bibliotekerne, og det er også lidt samme slags univers!

  Husk forresten at der er afstemning om årets Orla-pris (på http://www.dr.dk/orla), og der kan man stemme på Vampyrfesten!
  Mvh
  Benni

 4. Mathilde siger:

  Hej.
  Hjemme hos os har vi også læst Nattens Børn.
  Kommer der ikke en 5’er. Der er masser af gåder efter Mørkets Fyrstinde.

 5. Benni siger:

  Hej Mathilde
  Nej, der kommer kun de fire bind af Nattens Børn – der bliver hovedhistorien afsluttet.
  Meeen, du har ret i, at der er en masse gåder efter sidste bind. Det er fordi, jeg selv syntes, det var så sjovt at være sammen med Edvard og Agnes og Mine, så jeg sørgede for, at der var plads til engang at fortsætte historien. Men hvornår det bliver og hvordan, ved jeg ikke endnu. Historien er altså slut for nu, men man ved aldrig, hvornår der dukker en vampyr op …
  Mvh
  Benni

 6. jettesa siger:

  hvordan bliver man en vampyr fra jette

 7. Benni Bødker siger:

  Hej Jette
  Det kan man blive på mange forskellige måder, men det mest almindelige er, hvis man bliver bidt af en anden vampyr. Men i gamle dage mente man fx at man blev til en vampyr, hvis man var født på en søndag …
  Mvh
  Benni

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge