Benni Bdker forfatter

HELVEDESMASKINEN KØRER IGEN

Jeg har lige opdaget, at Helvedesmaskinen – min første roman – kan fås i boghandlen igen. Og denne gang til den fantastiske pris af kr. 149,- Det er noget i retning af det halve af, hvad den kostede, da den udkom i 2004. Det er fedt, at den nu endelig er til at betale for alle andre end bibliotekerne, og den burde kunne fås eller bestilles i alle boghandler.

Helvedesmaskinen handler om overklassedrengen Urban, der sammen med Emma, Danmarks første kvindelige privatdetektiv, opklarer en sag om et mystisk tyveri fra en urmagerbutik. Men ret snart finder de ud af, at mysteriet er meget større end som så. Måske ligefrem et terroristangreb på den russiske zar under et ophold i København! Det hele foregår i 1880’erne med brosten og gaslys og ender gevaldig spektakulært.Lige da jeg havde skrevet romanen, havde jeg stor lyst til også at lave en fortsættelse. Arbejdstitlen var Skyggeriget, og den skulle handle om spiritisme. Urban er blevet sendt på kostskole, fordi hans forældre ikke er tilfredse med, at han render rundt og jagter forbrydere. På kostskolen er alle meget fascineret af spiritisme og forsøget på at komme i kontakt med afdødes ånder, men Urban opdager hurtigt, at der ligger helt anderledes uhyggelige ting bag begivenhederne på skolen!

Jeg har en masse noter til historien liggende, men jeg har aldrig fået skrevet den. Der kom så mange andre spændende historier i vejen, bl.a. kastede jeg mig over at skrive min historie fra 2. Verdenskrig, Besættelse. Men engang imellem spekulerer jeg stadig over at skrive historien – eller en anden fortsættelse til Helvedesmaskinen, for jeg kan rigtig godt lide både den tid, og mine to hovedpersoner Urban og Emma.

Måske gør jeg det en dag, men inden da er der andre projekter. Fx har jeg en anden ungdomskrimi i tankerne, men den foregår i nutiden. Mere om det senere!

2 Responses to “HELVEDESMASKINEN KØRER IGEN”

  1. Frk.VB siger:

    Hej Benni

    Det er da strålende nyheder – især hvis det betyder en mulig fortsættelse af Helvedesmaskinen! Jeg vil gerne høre meget mere til Urban og Emma i fremtiden. – Og gerne snart!

  2. Tine siger:

    Hej Benni
    Fantastisk at støde på nye historiske romaner, har lige afsluttet et fantastisk forløb i min 4. klasse, ungerne elskede genren, men det var dog lidt sørgeligt at de bøger der var tilgængelige på skolebiblioteket var udgivet mange år før elevernes fødselsår! Vil anbefale dine.

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge