Benni Bdker forfatter

HISTORIENS VINGESUS

Så er der dukket endnu et par anmeldelser af I Herrens navn op – og de er virkelig gode! Den første er af Steffen Larsen i Politiken, og han konkluderer rask:

”Man mærker historiens vingesus … I Herrens navn er møgspændende og raffineret skruet sammen.”

Derudover hedder det bl.a., at forfatteren (altså mig!) ”kender de små tricks med antydninger og ophold på de rigtige steder og – det er vigtigt! – ikke for meget med forklaring og belæring”.

Bibliotekernes anmeldelse – den såkalte lektørudtalelse – er ikke mindre fedtet med de positive ord:

”Bogen kan læses af både drenge og piger i 12-16-årsalderen. Interesse for Danmarks og Nordens historie er en fordel, men den er så elementært spændende, at den også er ren lystlæsning … Fortællingen er baseret på historiske facts og er levende og troværdig. Lugte og synsindtryk er beskrevet så sanseligt, at læseren føler sig hensat til fangehul og slagmark. Som altid er Benni Bødkers sprog flot … velskrevet historisk roman om en dramatisk periode i Danmarks historie. Sagnet om hvordan Dannebrog faldt ned fra himlen, sandt eller usandt, styrker autenticiteten.”

Politikens anmelder benytter i øvrigt lejligheden til at konstatere, at der er gang i de historiske romaner for tiden. Det må man sige. I Herrens navn er udkommet stort set samtidig med Josefine Ottesens Slægtens offer og Annemette Sørensens Fangen på Djævleøen, der begge to også tager deres emne fra Danmarkshistorien. Det passer mig fint, at der er gang i genren, for den historiske fortælling er noget af det mest interessante at beskæftige sig med efter min mening …

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge