Benni Bdker forfatter

JAPANSKE UHYRER

Jeg har lige siddet og kigget på Simon Bukhaves blyantskitser til fjerde bind af serien om Shishu. Det er som sædvanlig en fryd at se, hvad han kommer med.

Shishu er selvfølgelig en slags videreførelse af Kimura – Shishu optræder også i Kimura-bøgerne, men hendes egen serie foregår før historierne om Kimura – og arbejder derfor videre med den mangainspirerede stil. Men eftersom det også er en serie, der appellerer til pigerne, har vi valgt at samtidig lade tegningerne tage en anden drejning, nemlig en tydelig inspiration fra jugend og art nouveau. Det klæder selvfølgelig Simons tegninger ret godt.

Og samtidig er seriens tredje bind kommet på gaden. I “Det forladte kloster” møder Shishu en, hun troede var død, og hendes rejse på jagt efter sin forsvundne veninde kommer et skridt videre.

Serien bliver på i alt seks bind, og i de sidste bind – som vel udkommer i løbet af det næste halvandet års tid – kan jeg godt love en del metafysiske gys. Jeg berørte kort noget af den japanske overtro og mytologi i serien Projekt Kerberos, og det gav mig lyst til at fortsætte i det spor. Så i Shishu vil man også snart kunne støde på tengu’er, akateko’er og flere andre japanske uhyrer, man bestemt ikke har lyst til at møde en mørk aften.

Men den tid, det gys …

2 Responses to “JAPANSKE UHYRER”

  1. Søren siger:

    Kommer der flere bind end seks i serien Shishu? Din egen side om Shishu er kun nået til bind fire færdig og fem og seks under forberedelse

  2. Benni Bødker siger:

    Desværre, jeg har ikke umiddelbart planer om flere end de seks bind. Men hvis du ikke har læst serien om Kimura endnu, så prøv at kigge på den – der optræder Shishu også!

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge