Benni Bdker forfatter

KRIG I CYBERSPACE

Virus er titlen på en flot science fiction-historie af Martin Glaz Serup – og hvad min hjemmeside har været ramt af på det seneste … Min frygtløse webmaster har dog taget kampen op og afværget alle angreb. Virusen har hærget på adskillige hjemmesider rundt omkring, men nu skulle den være trynet!

Egentlig passer det meget godt, at teknologien har flippet ud på det seneste. Jeg har nemlig siddet i skyggen de sidste mange dage for at lave en antologi af science fiction-historier i stil med Kriminelle fortællinger, som jeg udgav for et par år siden. Den kommer til at være fyldt med historier om rumrejser, cyberspace, fremtidssamfund og andet godt fra den genre. Historierne er af Martin Glaz Serup, Hanne Marie Svendsen, Sally Altschuler samt Jules Verne, som mange regner for verdens første science fiction-forfatter. Og så har jeg søreme fået sneget en tegneserie med ind i varmen, nemlig Cyberzombien i Subkælderen af Ingo Milton og Jan Kjær – kendt fra den meget populære serie Taynikma.

Bogen kommer forhåbentlig til at blive flittigt brugt ude i skolerne. Og gud hvor er jeg dog misundelig. Da jeg gik i skole slugte vi en masse science fiction – i fritiden! Det var bestemt ikke noget, vi fik lov til at læse i timerne. Der skulle det helst være historier om børn, hvis forældre var blevet skilt, og som boede i en grå baggård. Lige sådan noget, der skræmte ethvert tilløb til læselyst bort …

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge