Benni Bdker forfatter

KRIMIER FOR BØRN

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, krimien er en af de mest interessante litterære genrer at arbejde med. Man kan nemlig grundlæggende bruge den til hvad som helst, fortælle en hvilken som helst type historie i fortid, nutid, fremtid og fokusere på hvad som helst fra psykologi og realisme til spænding og action.

Denne weekend er der Krimimesse i Horsens – jeg skal selvfølgelig derover, og jeg glæder mig til bl.a. at høre forfatterparret Hammer & Hammer, hvis krimi Svinehunde var den sidste kriminalroman, jeg nåede at arbejde med, da jeg var redaktør på Gyldendal.

Som optakt til Krimimessen har gratisavisen 24timer i dag en kort spot om krimier for børn, hvor de bl.a. interviewer mig. Den kan læses her. Jeg har bl.a. skrevet to krimier for børn og unge, Helvedesmaskinen og Mordbrand. De bliver læst meget i skolerne, og de har været meget inspirerende at arbejde med, så de bliver næppe mine sidste kriminelle eskapader …

2 Responses to “KRIMIER FOR BØRN”

 1. Kære Benni Bødker!
  Tak for en inspirerende kursusuge på Vallekilde.
  Jeg har lioge været på biblioteket for at låne nogle af dine bøger.
  Jeg har også købt en bog. Det er Sarin bogen, der indeholder flere af dine bøger!
  Du er sandelig en alsidig herre!

  Med varme feriehilsener
  Lisa

 2. Benni Bødker siger:

  Det er jeg glad for at høre. Jeg syntes også, det var virkelig inspirerende at være på Vallekilde Højskole. Så mange gode forfattere og historier!
  Mvh
  Benni

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge