Benni Bdker forfatter

LETTE GYSERE

Letlæsningsbøger er sådan nogen, der kun kan lånes på bibliotekerne og i skolen. Ikke fordi de er så meget anderledes end alle andre børnebøger, men fordi de ikke bliver solgt i boghandlerne og mest bliver brugt i forbindelse med undervisning.

Og det er vel også kun godt, at der er nogle gode bøger, man gider læse, når man får dem stukket i hånden i skolen. Jeg ville i hvert fald gerne have haft noget mere af den slags, da jeg gik i skole. Jeg kan ikke huske, at vi læste andet end grå historier om børn, der vokser op i fattige familier og har det trist. Det bliver man også lidt trist af at læse.

De fleste af mine letlæsningshistorier er gysere. Sådan nogle bliver som regel ikke omtalt i aviserne, men til gengæld bliver de anmeldt af bibliotekerne. Mine to historier Uhyret fra Prag og Gengangerkatten er netop blevet omtalt ret flot:

”Benni Bødker er en meget populær børnebogsforfatter, og disse to gysere lever fuldt op til forventningerne fra hans øvrige værker. Vi følger pigen Janina og hendes veninde Iben, som sammen må bekæmpe henholdsvis det jødiske monster Golem, Frankensteins forbillede, samt en poltergejst. Sproget er godt, spændingsniveauet højt og gyset konstant. … To gode gysere fulde af spænding, fart og gys. Bøgerne appellerer både til gyserfreaks og Benni Bødker-fans”

Så nu skal de nok havne på nogle skoler og biblioteker. Det er bare at gå på jagt på hylderne!

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge