Benni Bdker forfatter

MANGA, ANIME OG SAMURAIER

En af de fedeste ting ved at skrive bøger er, at de tit skal illustreres. Jeg har altid været vild med tegneserier, så jeg går meget op i, hvem der laver forsider og tegninger til mine bøger. Selvfølgelig prøver jeg at få fat på nogen af dem, jeg synes specielt godt om – og det skader ikke, hvis jeg i forvejen kender dem som tegneserietegnere!

En af dem er Simon Bukhave som skal tegne min nye letlæsningsserie Kimura. Han havde en fantastisk tegneserie i antologien Blæk sidste år (jeg anmeldte den i Information, og den kan også læses her), så jeg vidste bare, at han skulle tegne et eller andet, jeg havde skrevet. I dag var jeg så til møde med ham, så vi kunne tale om, hvordan Kimura skulle tegnes. Og det kommer til at se rigtig fedt ud!

Kimura er historien om en dreng, der forsøger at overleve i et fremtidssamfund, hvor en række krigsherrer kæmper om magten. Al teknologi er ødelagt, og man søger tilbage til de gamle værdier. Og det vil i det her tilfælde sige de japanske samuraier og deres æresbegreber. Så historien er fuld af drabelige sværdkampe til lands, til vands og endda i luften!

Det kan jo godt lyde som noget, man kan støde på i japanske tegneserier (manga) og tegnefilm (anime), og det er heller ikke helt ved siden af. En tegneserie som Akira er en stor inspirationskilde sammen med fx filmen Nausicaa eller Akira Kurosawas gamle samuraifilm. Meget mere om det senere!

One Response to “MANGA, ANIME OG SAMURAIER”

  1. […] at se frem til næste år. Jeg starter intet mindre end tre nye letlæsningsserier. Først kommer Kimura, der er en manga-inspireret science fiction/samurai-serie. Lyder det mærkeligt? Jeg tror, det […]

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge