Benni Bdker forfatter

MORDBRAND PÅ VEJ

Jeg er i fuld gang med at skrive min nye roman. Den kommer til at hedde Mordbrand, og som titlen vel også antyder, er det en krimi. Billedet er Søren Jessens tegning til bogens forside, som han netop er blevet klar med. Den kommer til at se cool ud!

Mordbrand

Jeg har i lang tid gerne ville skrive i den genre. Min første roman, Helvedesmaskinen, var en krimi, men den var også så meget andet: historisk roman, tidsportræt – og en kulørt hyldest til alle de 100 år gamle historier om superskurke og geniale detektiver. Men nu kunne jeg altså ikke vente længere med at skrive en rigtig krimi, sådan en der foregår i nutiden og handler om opklaringen af en forbrydelse.

Som sagt er jeg godt i gang, og de første par kapitler af Mordbrand kan læses her som en smagsprøve

Historien har to hovedpersoner: Drengen Anders og pigen Andrea. Anders går i 10. klasse og kommer en dag til at overvære en påsat brand på et asylcenter. Han ser også en mistænkelig person på brandstedet. Problemet er bare, at Anders ikke kan fortælle nogen om det, fordi han selv er rodet ud i noget skidt. Andrea går på Politiskolen og er i praktik i kriminalpolitiet. Hun er helt sikker på, at hun har fundet et godt spor i sagen. Og snart kommer Anders under pres fra både politiet og gerningsmændene …

Ideen til historien dukkede op i mit hoved 2. juledag forrige år, da jeg var på besøg hos mine forældre. Jeg skrev den ned på to A4-ark samme eftermiddag, og de rummer stort set hele handlingsgangen og personerne i skitseform. Det er lidt usædvanligt, for normalt starter en historie mere løst med stikord på et hav af papirlapper, indtil jeg endelig sætter mig ned og får styr på det. hele. Men sådan var det altså ikke denne gang. Ideen har nok gået og simret i mig i længere tid.

Kort efter begyndte medierne for alvor at blive opmærksomme på de forfærdelige forhold i nogle af de danske asylcentre og flygtningelejre og det bekræftede bare, at det var et godt materiale til en krimi. Så jeg skriver videre …

2 Responses to “MORDBRAND PÅ VEJ”

  1. bjarne nielsen siger:

    Hej Benni!
    Jeg har lige læst uddraget af Mordbrand, det lyder spændende, jeg glæder mig allerede til at læse resten af krimien.
    Vh.
    Bj.

  2. […] næste roman er nemlig krimien Mordbrand. Mens jeg sad på højskolen og planlagde mit oplæg, kom jeg til at tænke på, at jeg havde […]

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge