Benni Bdker forfatter

NYE MYSTERIER

Har du nogen sinde prøvet at være spærret inde i Cheops-pyramiden? Det kan være en ret uhyggelig oplevelse. Specielt hvis det sker en nat, hvor mumierne tilsyneladende kommer til live. Og jagter dig igennem de hemmelige gange!

Nå, ja, det er måske ikke hverdagskost, men det er i hvert fald, hvad Annika oplever i første bind af serien De syv nøgler, der nu endelig er på gaden. Der bliver syv bøger i alt, og bind to hedder Nanna. Hvad historierne handler om, vil jeg ikke røbe for meget af her. Blot at alle syv historier hænger sammen på meget snedig vis, og at hvert binds titel giver et spor til, hvad det hele drejer sig om!

Bibliotekerne har også allerede anmeldt seriens først bind – som forresten er tegnet af Mårdøn Smet, der som sædvanlig har overgået sig selv – og de er rigtig, rigtig glade for serien. Konklusionen er, at læserne “vil have svært ved at vente på de næste bøger i serien”. Der er masser af ros – “sproget flyder let og elegant” og “bogen er gennemillustreret med fantastisk flotte farve- og stregtegninger” – men det er jeg for at beskeden til at nævne her.

Derimod har jeg ikke noget imod at nævne, at sådan en god omtale forhåbentlig betyder, at bogen er på vej til en hulens masse biblioteker. Og så er det bare om at komme i gang med at læse og mærke uhyggen på egen krop!

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge