Benni Bdker forfatter

RULLESTOL OG HÆSBLÆSENDE ACTION

Så er der også begyndt at komme anmeldelser af Jagten på den hemmelige bog om Helle, der tror, hun skal tilbringe en kedelig efterårsferie på efterskolen, fordi hun sidder i rullestol efter at have brækket benet i en skateboard-konkurrence. Men sådan kommer det mildst sagt ikke til at gå!

Steffen Larsen skriver i Politiken:

”Nu er Benni Bødker ikke Benni Bødker for ingenting, så Jagten på den hemmelige bog udvikler sig snart til en hyggelig gyser i fladskærmens flimrende skær. Det viser sig nemlig, at skolens underlige pedel kan gøre billeder levende, så gennem en række korte kapitler stifter Helle personligt bekendtskab med bl.a. den trojanske hest, den berømte ubåd Nautilus, kloders kamp og Huset Ushers formidable fald. Pedel og pige skiftes til at redde hinanden ud af suppedasen. De skiftende scenerier er levende beskrevet og appetitvækkere til at ønske sig mere. Måske får læsetrætte drengebørn i bogdropperalderen lyst til at læse Homer? Det er godt. Måske får de blot lyst til at gå på efterskole! Det er også godt.”

Bibliotekerne er lige så glade og afslutter deres anmeldelse med den fromme forhåbning: ”vil blive populær som en række af forfatterens øvrige spændingsbøger.” Det må vi jo så håbe. Bogen dukker nok snart op på et bibliotek i din nærhed. Og ellers er der jo boghandlen!

I øvrigt er der også en masse at se frem til næste år. Jeg starter intet mindre end tre nye letlæsningsserier. Først kommer Kimura, der er en manga-inspireret science fiction/samurai-serie. Lyder det mærkeligt? Jeg tror, det kommer til at blive rigtig fedt. Simon Bukhave er lige blevet færdig med at tegne de to første bind, og han har lavet nogle suveræne tegninger.

Dernæst kommer De syv nøgler, der er en serie bøger om store mysterier og en hemmelig loge ved navn Angelus Novus. Mårdøn Smet, der lavede de gotiske, sort/hvide tegninger til Nattens Børn, skal i gang med at tegne de historier sidst på året.

Til sidst kommer Helvedesporten, der er en fantasy-inspireret historie med elementer af gys og ridderromantik. Tegneren til den serie er et rent scoop, nemlig Peter Snejbjerg, der ellers har travlt med at være et stort navn inden for de amerikanske tegneserier.

Og endelig skulle de længe ventede næste bind af fantasy-serien om Sarin også gerne komme. De er desværre blevet forsinket, men Christian Højgaard arbejder på højtryk med at tegne serien færdig. Jeg har set hans skitser til det tredje bind, Sarin i Tågebjergene, og det kommer til at blive lige så godt som de to første. Mindst.

Der er hæsblæsende action for alle pengene i alle serierne. Mere om alt det senere!

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge