Benni Bdker forfatter

STEAMPUNK TIL FOLKET

Prometeus forside
Hvad gør man, hvis ens datter er blevet bortført af et rumuhyre? Man tilkalder Kaptajn Prometeus – privatdetektiv med speciale i interplanetariske forbrydelser …

Det er oplægget til min nye serie om Kaptajn Prometeus, helten fra kolonikrigene i det ydre rum. Første bind er netop udkommet, andet bind er ved at blive tegnet, og tredje bind er allerede skrevet. Det er et univers, jeg morer mig fantastisk meget over at bevæge mig rundt i, og det tror jeg egentlig også læserne vil. De foreløbige anmeldelser tyder i al fald på det.

Bibliotekernes anmelder skriver, at han ”har oplevelsen af at sidde med en ret enestående historie”. Her anbefales bogen fra 9 år, for ”der er fuld fart på handlingen fra start til slut”, og han kalder det ”en spændende science fiction-bog, hvor læseren må vente utålmodigt på fortsættelsen”.

Tilsvarende tildeler Mai Misfeldt i Berlingske Tidende bogen 4 stjerner og mener bl.a., at ”Kaptajnen oprerer i et herligt mix af et fremtids- og fortids-univers”. Begge roser selvfølgelig også tegneren Lars Gabel, der ikke bare har lavet nogle fantastiske tegninger, men også været med til at sørge for, at bogen ærligt talt ser vanvittig godt ud.

Begge anmeldere gætter i øvrigt også bogens inspirationskilder og nævner Jules Verne, Sherlock Holmes, Tintin og Corto Maltese. Det er selvfølgelig ikke helt ved siden af. Men først og fremmest er historien vaskeægte steam punk. Og hvis du ikke ved, hvad det er er – så få fingrene i Kaptajn Prometeus!

One Response to “STEAMPUNK TIL FOLKET”

  1. Frk. VB siger:

    Hvor ser det bare forbandet godt ud!

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge