Benni Bdker forfatter

UHYRET ER LANDET

Så er mine to nye bøger i serien ”Sagen om …” endelig udkommet! De har været annonceret et stykke tid, men først nu er trykkeriet blevet færdige med dem. Og de ser godt ud! Den ene hedder Gengangerkatten, og du kan læse et kapitel fra den samt se en videopræsentation tidligere i bloggen. Den anden hedder Uhyret fra Prag, og det er faktisk den af de to historier, jeg er gladest for. Det er begge to gysere, men baggrunden for Uhyret fra Prag er helt speciel …


Hvis du nogensinde har set eller læst Frankenstein, så ved du, at den handler om videnskabsmanden dr. Frankenstein, der skaber et kunstigt menneske. Desværre viser det sig at være umuligt at kontrollere, og inden længe går monsteret amok og skaber skræk og rædsel.

Faktisk er historien om det kunstige menneske inspireret af en meget gammel jødisk fortælling. I 1500-tallets Prag boede nemlig en rabbiner ved navn Judah Löw. Han ville gerne beskytte sit folk mod ufred og forfølgelser, så derfor skabte han af jord og ler Golem – et kunstigt uhyre, der ved et magisk ord kunne vågne til live!

Historien om Golem har jeg brugt i Uhyret fra Prag, hvor pigen Janina tager med sine forældre til Tjekkiet og opdager, at et uhyre fra fortiden også kan genoplives!

Nogle af de steder, hvor historien foregår, har jeg selv besøgt i Prag. Jeg så dog ikke nogen spor af Golem. Det påstås, at resterne af den stadig findes på loftet af byens Den Gamle-Nye Synagoge. Jeg så ikke nogen spor af den, da jeg var i Prag. Men måske var jeg bare heldig …

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge