Benni Bdker forfatter

ZOMBIER PÅ BANEN OG MERE MANGA

Der er håb forude, når skolen begynder igen. Lige inden sommeren blev skudt ordentligt i gang, udkom to nye bøger, så de er nok at finde på skolebibliotekerne rundt omkring efter ferien. Ellers må bibliotekarerne komme ud af starthullerne!

Først er der Harens vej, som er tredje bind i serien om Kimura. Han er efterhånden blevet en mester i at håndtere sit sværd, men i den nyeste bog står han over for en helt anden fjende – en kamprobot! Hele serien bliver på otte bind og fortæller én historie, men de er skrevet sådan, at de kan læses uafhænigt af hinanden.

Bibliotekernes anmeldelse er lige kommet, og den er nok det mest positive, jeg nogen sinde har set. ”Et scoop til målgruppen,” lyder det, ”og en unik læse- og billedoplevelse … Benni Bødkers knappe og præcise fortællestil, klare persontegninger og det hæsblæsende tempo passer eminent til Simon Bukhaves mørke tegneserieagtige og actionfyldte illustrationer.”

Anmelderen mener, at bogen mest er til drenge, ”som tørster efter en ny manga-inspireret genre med korte handlingsmættede historier om krig, kampe og samuraier fyldt med fascinerende billeder.” Jeg tror nu ikke, pigerne skal føle sig skræmt. I Harens vej introduceres nemlig Kimuras veninde fra børnelejren, Shishu. Og hun er også ret sej!

Endelig er der såmænd også kommet et trejde bind i serien Sagen om … om pigen Janina, der er særlig følsom over for overnaturlige fænomener. Jeg troede egentlig ikke, at jeg ville skrive mere end to bind, men så dukkede ideen til Den hvide zombie op. Og den virkede tilstrækkelig sjov til, at jeg ikke kunne lade være med at skrive historien.

Her kunne jeg både boltre mig i min interesse for gamle gyserfilm – White Zombie er titlen en gyser med Bela Lugosi fra 1932 – og så den danske kolonihistorie, altså dengang Danmark lige som mange andre lande hentede slaver i Afrika og lod dem arbejde sig til døde i Dansk Vestindien. Det er ikke engang særlig længe siden, den slags skete.

Den hvide zombie er også blevet anmeldt af bibliotekerne, som anbefaler den til alle, ”der elsker et godt gys”. Den anbefaling er hermed givet videre!

Leave a Reply

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge