Benni Bdker forfatter

Om forfatteren

 

BEGYNDELSEN

Mine første vampyrhistorier lavede jeg allerede i skolen sammen med en kammerat. Som regel var det tegneserier om Dracula, der kom galt af sted med sin medhjælper Igon. Vampyrgreven bryder fx desperat af sult ind i en blodbank, men ender med at være for beruset til at finde hjem, fordi han har drukket blod fra en alkoholiker.

Historierne opstod sikkert, fordi vi havde set for mange gamle sort/hvide gyserfilm synkroniseret til tysk i fjernsynet. Vi skrev også vores egne fortsættelser, når der ikke var flere bind i de serier, vi godt kunne lide at læse, fx De tre detektiver og de slimede fodspor!

KONTAKT

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål om mine bøger, så kontakt mig endelig. Det gælder også, hvis det drejer sig om foredrag eller skolebesøg:

benniboedker [snabela] gmail.com

BIOGRAFI

Jeg er født i 1975 og uddannet cand.mag. i dansk og filosofi fra Roskilde Universitetscenter, men jeg har også været forbi Stockholms Universitet og Turku Universitet.

Tidligere har jeg arbejdet som forlagsredaktør på Gyldendal, men siden 2009 har jeg levet at at skrive bøger. Mest for børn og unge, men i 2011 debuterede jeg også som voksenforfatter med krimien Blod vil have blod (skrevet sammen med Karen Vad Bruun). Ved siden har jeg anmeldt tegneserier i Dagbladet Information og underviser ind imellem på Forfatterskolen for Børnelitteratur.

PRISER

2013 modtog jeg Kommunernes Skolebiblioteksforenings forfatterpris. 2010 modtog jeg Frøsnapper-prisen. Jeg har også været nomineret til årets danske horrorbog (Occidentens Stjerne, 2022), Pingprisen for bedste danske tegneserie (Homunculus, 2022), Blixenprisen for bedste danske børnebog (Grimyrk, 2022), Kulturministeriets børnebogspris for bedste illustrationer til Julebestiariet (2018). Desuden har jeg været nomineret til Orla-prisen ni gange: 2019 (Kraken), 2017 (2100: Generation 2:0), 2015 (Operation: Bloddiamant), 2014 (Djævelens øjne), 2012 (Kaptajn Prometeus), 2009 (Kimura), 2008 (Nattens Børn), 2007 (Nattens Børn) og 2006 (Besættelse). Jeg har modtaget Det Danske Kriminalakademis diplom i 2004, og nomineringer til Bogslugerprisen 2012 og 2014 (Projekt Kerberos), 2017 (Operation: Bloddiamant) samt BØFA-prisen 2015 (www.gratisbørnebøger.dk) er det også blevet til. Jeg har desuden modtaget talrige arbejds- og rejselegater fra Kunstrådet, Autorkontoen og Danske Tegneserieskabere.

OVERSÆTTELSER

Mine bøger er oversat til 12 forskellige sprog: engelsk, tysk, fransk, færøsk, svensk, norsk, spansk, japansk, azerbaijansk, græsk, tjekkisk, russisk.

LINKS
Forlaget Corto, som jeg driver sammen med Karen Vad Bruun, kan du besøge her.

Bibliotekernes store portræt af mig kan læses her.

De fleste af mine bøger kan købes her, og ellers kan de altid lånes på biblioteket.

En komplet liste over mine bøger kan findes her.

Krimien Blod vil have blod har sin egen hjemmeside lige her.

LITTERATUR

Læs mere om mit forfatterskab i:

Passage nr. 75, 2016 (Anna Karlskov Skyggebjerg: En krig i det fjerne)

Line Weldingh: “Voksne er kedeligere end børn”, Østerbro Avis 8. juli 2015. Læs interviewet her.

Merete Flensted Laustsen & Kirsten Jordal: Børne- og ungdomslitteratur. Høst & Søn, 2015

K&K nr. 117, 2014 (Anna Karlskov Skyggebjerg: Anden verdenskrig fortalt for børn og unge) Læs artiklen her.

Børn & Bøger nr. 6, 2013 (Steffen Larsen: Det episke sug) Læs artiklen her.

Frank Egholm Andersen: Forklædt som krimi. Bogforlaget Her & Nu, 2013

Børnelitteraturen i skolebiblioteket. Center for Børnelitteratur og Dansklærerforeningens Forlag, 2012 (Marianne Eskebæk Larsen: Manga – nullernes nye børnelitteratur)

Charlotte Hitzner: Benni Bødker. Forfatterweb, 2012

Anna Karlskov Skyggebjerg: Den historiske roman for børn. Dansklærerforeningens Forlag, 2008

Susanne Bjertrup: “Lyt til nattens børn”. Politiken 20. maj 2006

Børnelitteraturen i tiden. Høst & Søn, 2008 (Anna Karlskov Skyggebjerg: Historien på ny)

Benni Bdker forfatter
Illustration: Thomas Thorhauge